Webapplicaties

Webapplicaties zijn op zichzelf staande programma’s. Ze hebben wel iets weg van een website maar niet het doel van een website. Bij een website willen we graag de bezoeker informeren over wat je doet of je wilt de bezoeker wat verkopen. Dit is niet het geval bij een webapplicatie.

Wat is een web applicatie?

Een webapplicatie is een programma wat op maat is geschreven voor jou. Het kan zijn dat je een bepaalde taak binnen in het bedrijf wilt automatiseren, maar het is ook goed mogelijk dat je een product wilt vermarkten met behulp van een webapplicatie.

Een webapplicatie is vaak een stuk maatwerk. Samen met de klant wordt gekeken naar de behoeften en wensen. Vanuit dat punt gaan we kijken naar de basis functionaliteiten van de applicatie en proberen we met een voorstel te komen. De applicatie kan uit een lopen van een simpele synchronisatie tot een portal waarin klanten hun reparaties kunnen aanmelding en inzien. Door dat webapplicaties vrij modulair zijn kunnen deze gemakkelijk uitgebreid worden. Ook is het mogelijk om automatisch taken uit te voeren, denk bijvoorbeeld aan het synchroniseren van de gebruikers en deze een e-mail te versturen wanneer het account is aangemaakt.

De voordelen van een webapplicate

Het voordeel van een webapplicatie is dat deze overal benaderd kan worden, mits er internet aanwezig is. Ook kunnen de applicaties geoptimaliseerd worden voor een mobiele telefoon of een tablet. Hierdoor kan de gebruiker altijd en overal bij de data. Ook kunnen webapplicaties zo worden ingesteld dat deze alleen van uit het bedrijfsnetwerk te benaderen zijn. Dit kan cruciaal zijn voor bepaalde bedrijfsgevoelige informatie.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de webapplicaties? Neem dan contact met ons op door middel van het onderstaande formulier.

Contact opnemen