Vindbaar in zoekmachines: SEO

Zoekmachine optimalisatie is ook bekend als Search Engine Optimization (SEO). Doordat je een zoekmachine optimalisatie doorvoert op je website of webshop ben je beter vindbaar. Veel bedrijven denken dat het belangrijk is om alleen vindbaar te zijn in Google. Maar er zijn nog meer populaire zoekmachines zoals Bing en de op privacy gerichte DuckDuckGo.

Online Marketing (SEA)

Zoekmachine optimalisatie voor websites en webshops

Om je website SEO-technisch op orde te hebben is het van belang om een inzichtelijk te hebben hoe je website of webshop op dit moment scoort. Hiervoor wordt een analyse uitgevoerd die informatie geeft over de prestaties van de techniek, content en linkbuilding.

Techniek

Informatie over de techniek laat zien hoe snel je de website of webshop is. Je bent gebaat bij snel ladende pagina’s. Als de techniek op een juiste en snelle manier zijn informatie aanlevert bij een zoekmachine, zullen je pagina’s beter scoren. Daarnaast kijken zoekmachines naar de toegankelijkheid van je website of webshops; is hij bijvoorbeeld goed te bezoeken door mobiele gebruikers?

Content

De content op je website of webshop moet van hoge kwaliteit zijn. Niet voor niets zijn er speciale contentwriters die zich alleen richten op het schrijven van SEO-teksten. Deze SEO-teksten zijn zo geschreven dat zoekmachines de informatie, de tekst, goed kunnen lezen en jij een betere plek krijgt in de zoekmachine. Daarnaast kan een SEO-tekst aansporen tot een conversie op de pagina, zoals bijvoorbeeld het kopen van een product.

Linkbuilding

Het is belangrijk om te laten linken naar je website of webshop via externe pagina’s. Je kunt het vergelijken met stemmen. Hoe meer mensen op jouw website of webshop stemmen, een linkje laten zien, hoe betrouwbaarder je overkomt. Dit betekend niet dat je op elke willekeurige website jouw website of webshop link moet laten plaatsen. Hier moet je goed over nadenken, want de betrouwbaarheid van externe partijen is van groot belang.

Meer weten over SEO?

Wij optimaliseren websites en webshop zodat jij beter vindbaar bent in een zoekmachine. Wil je weten hoe wij je helpen bij het beter vindbaar worden in zoekmachines? Laat je gegevens achter!