Vindbaar in zoekmachines: SEO

Zoekmachine optimalisatie is ook bekend als Search Engine Optimization (SEO). Doordat je een zoekmachine optimalisatie doorvoert op je website of webshop ben je beter vindbaar. Veel bedrijven denken dat het belangrijk is om alleen vindbaar te zijn in Google. Maar er zijn nog meer populaire zoekmachines zoals Bing en de op privacy gerichte DuckDuckGo.

Zoekmachine optimalisatie voor websites en webshops

Om je website SEO-technisch op orde te hebben is het van belang om een inzichtelijk te hebben hoe je website of webshop op dit moment scoort. Hiervoor wordt een analyse uitgevoerd die informatie geeft over de prestaties van de techniek, content en linkbuilding.

Techniek

Informatie over de techniek laat zien hoe snel je de website of webshop is. Je bent gebaat bij snel ladende pagina’s. Als de techniek op een juiste en snelle manier zijn informatie aanlevert bij een zoekmachine, zullen je pagina’s beter scoren. Daarnaast kijken zoekmachines naar de toegangkelijkheid van je website of webshops; is hij bijvoorbeeld goed te bezoeken door mobiele gebruikers?

Content

De content op je website of webshop moet van hoge kwaliteit zijn. Niet voor niets zijn er speciale contentwriters die zich alleen richten op het schrijven van SEO-teksten. Deze SEO-teskten zijn zo geschreven dat zoekmachines de informatie, de tekst, goed kunnen lezen en jij een betere plek krijgt in de zoekmachine. Daarnaast kan een SEO-tekst aansporen tot een conversie op de pagina, zoals bijvoorbeeld het kopen van een product.

Linkbuilding

Het is belangrijk om te laten linken naar je website of webshop via externe pagina’s. Je kunt het vergelijken met stemmen. Hoe meer mensen op jouw website of webshop stemmen, een linkje laten zien, hoe betrouwbaarder je overkomt. DIt betekend niet dat je op elke willekeurige website jouw website of webshop link moet laten plaatsen. Hier moet je goed over nadenken, want de betrouwbaarheid van externe partijen is van groot belang.

Onze formule voor jouw succes

Onze aanpak is betrokken en doelgericht. Wij komen graag vrijblijvend in gesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek komen we er achter welke successen en doelen jij graag met jouw webapplicatie, webshop, website, koppeling of automatiseringssoftware wilt bereiken. We leggen tijdens dit kennismakingsgesprek alles duidelijk uit, zodat jij precies weet waar we het over hebben. Zo weet je waar je aan toe bent en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Tijdens de ontwikkeling van jouw webapp, webshop, website of automatiseringssoftware houden we van transparantie. We maken een projectplanning, zodat je weet wanneer je live kunt gaan. Je bent nauw betrokken bij het ontwerpen van jouw project. Het ontwikkeltraject kun je live volgen in onze testomgeving. Tevens houden we je op de hoogte door regelmatig de voortgang door te spreken.

Jouw project is klaar om live te gaan als alles naar wens is uitgewerkt. Het kan voorkomen dat het project uit meerdere fases bestaat. We nemen aan het einde van elke fase de vervolgstap door. Dit houdt in dat we met elkaar kijken naar de volgende fase en eventuele aanpassingen die kunnen worden gedaan.

Na de oplevering van jouw project blijven wij voor je klaar staan om je vragen te beantwoorden. Als er ontwikkelingen zijn die er voor zorgen dat jouw project een optimalisatieslag nodig heeft, kunnen we deze realiseren. We denken altijd weer graag met je mee.

Jacob van Dam ICT & zoekmachine optimalisatie (SEO) helpen je bedrijf verder

Wij optimaliseren websites en webshop zodat jij beter vindbaar bent in een zoekmachine. De optimalisatie moet je bedrijf helpen bij het beter vindbaar worden in zoekmachines. Of je nu fietsenmaker bent, bouwer, bakker of een groot productiebedrijf, wij helpen je verder.

Laat ons weten welke website of webshop jij wilt laten optimaliseren en zet een eerste stap naar verbeterde vindbaarheid van jouw bedrijf. Wij bellen jou!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.