Netwerkbeheer uitbesteden

 

ICTNetwerk en internet

Netwerkbeheer uitbesteden voor kleine bedrijven

Kort samengevat zorgen wij als netwerkbeheerder ervoor dat jouw computers, printers, telefoons en servers met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld het regelen van internet, zorgen dat een werknemer zowel thuis of op de zaak kan inloggen op zijn laptop, thuis, dan toegang heeft tot de juiste programma’s en de systemen van jouw bedrijf kan gebruiken. 

Bij het uitbesteden van jouw netwerkbeheer zorgen wij dat jij als ondernemer daar geen omkijken meer naar hebt en dat bij een storing of vraag het probleem meteen opgelost wordt. 

We zijn netwerkbeheerder voor vooral bedrijven in de buurt van Lienden. Dat zijn zzp’ers en kleine ondernemers, maar ook grote bedrijven met meerdere locaties in heel Nederland. 

Lees verder en ontdek concreet wat een netwerkbeheerder doet.  

Netwerkinstallatie

Een netwerk kan iedereen aanleggen en instellen. Je neemt contact op met een internetprovider, stelt een paar hotspots in voor werknemers en voor klanten… Maar wil je zeker weten dat het veilig is, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede inrichting en veiligheid. 

Want wat heeft jouw bedrijf precies nodig? Voor de installatie van jouw netwerk, maken we daarom eerst een goed plan voor de inrichting. Zodat we alleen aanschaffen wat nodig is, maar wel een veilig netwerk kunnen garanderen. Dit doen we bijvoorbeeld met een Wifi- of uitgebreide netwerkscan. 

Bij netwerkinstallatie voeren we onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Aanschaf van benodigde apparatuur, zoals kabels, routers, modems en switches. 
  • Zorgen voor de internetaansluiting, WiFi-netwerken aanmaken, zorgen voor het juiste aantal WiFi-punten en de juiste netwerkinstellingen. 
  • Alle computers, laptops, telefoons, printers en andere apparaten met het netwerk verbinden. 
  • Alle systemen van jouw bedrijf met het netwerk verbinden. 
  • Zorgen dat de telefonie werkt. 

Netwerkbeveiliging

Na de installatie van jouw netwerk, is goede beveiliging heel belangrijk. Een netwerk is zonder de juiste bescherming kwetsbaar voor hackers. We voorkomen bijvoorbeeld met een firewall dat ongewenste gebruikers toegang kunnen krijgen. 

Toegangsbeheer houdt in dat alleen de juiste personen bij de juiste gegevens kunnen. Bijvoorbeeld dat elke werknemer alleen bij de informatie kan die hij of zij nodig heeft. 

We beschermen belangrijke en gevoelige bedrijfsinformatie die op jouw server staat opgeslagen. We zorgen dat buitenstaanders er niet bij kunnen, maar versleutelen de data ook. 

En we gebruiken protocollen, zoals HTTPS, om te zorgen dat webverkeer, bijvoorbeeld alle e-mails, veilig verzonden worden. 

Netwerkadvies 

Het gedrag van medewerkers is heel belangrijk om een netwerk te beschermen. Zonder een veilig wachtwoord of door zomaar op elke link in een e-mail te klikken kan een netwerk beschadigd worden. 

Gebruikersondersteuning en netwerk storingen oplossen

Werkt het internet niet? Wil een laptop niet verbinden met WiFi? Of is de server uitgevallen? Bij deze storing of vragen bel je ons en zorgen wij voor een oplossing. 

Systeembeheer en netwerkbeheer: aanschaf en onderhoud van apparaten als computers en servers

Netwerkbeheer is samen met systeembeheer een onderdeel van IT-beheer. Een netwerkbeheerder voert een aantal taken uit van een systeembeheerder. Bij systeembeheer zorgen we ook voor de aanschaf van laptops, telefoons en servers. 

Meer weten over netwerkbeheer uitbesteden?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken.