Netwerken

Netwerken komen tegenwoordig overal voor. Het draadloze netwerk thuis of het netwerk op het werk of school. Deze netwerken dienen onderhouden te worden danwel verbetert.

Draadloze netwerken

Een draadloos netwerk is vrij storingsgevoelig. Belangrijk is dat het modem of accesspoint in een open ruimte aanwezig. Wanneer dit niet zo is kan dit het signaal belemmeren en merk je snelheidsverlies. Dit is de eerste oplossing die helpt bij draadloze netwerken.

Wat nu als dit niet helpt? Dan kunnen we het signaal versterken met behulp van een range extender. Dit is een kastje die het signaal oppakt en een nieuw draadloos signaal uitzendt. Een range extender is vrij op te hangen binnen in het huis, het is wel belangrijk dat deze ook de ruimte heeft om een signaal op te pakken en weer uit te zetten. Ook moet een range extender nog wel binnen het bereik van het huidige netwerk blijven anders kan deze niet het signaal versterken.

Mocht een range extender ook niet volstaan is het raadzaam om te kijken naar een extra accesspoint of router. Deze dient op een kabel aangesloten te worden en in de buurt gezet te worden waar het nieuwe netwerk nodig is. Ook kan een accesspoint of router worden gebruikt voor een bedraad netwerk.

Bedrade netwerken

Een bedraad netwerk is sneller dan een draadloos netwerk, tevens is een bedraad netwerk ook stabieler. Een bedraad netwerk kan worden uitgebreid met een accesspoint of een extra switch om een draadloos netwerk aan te maken of extra apparaten aan te sluiten. Wanneer het bedraade netwerk op een andere plek moet komen kan er ook een kabel getrokken worden naar de plaats waar deze moet komen. Daarna kunnen we een accesspoint of een switch toevoegen.

Wanneer een bedraad netwerk niet goed functioneerd kan het zijn dat er een kabelbreuk is opgetreden of dat er een apparaat kapot is binnen het netwerk. Met eenvoudige apparatuur kunnen wij gemakkelijk deze kabelbreuk opsporen en repareren.

Nieuwsgierig naar een oplossing voor jouw netwerk? Neem contact op met ons en wij kunnen je meer vertellen. Ook kunnen we een afspraak maken om te kijken wat het probleem is en deze op te lossen.

Contact opnemen