Veilig en zonder dataverlies migreren naar de cloud

Jouw server uitschakelen en volledig op de cloud vertrouwen. Klinkt eng maar is niet ondenkbaar. Maar ook als je niet zonder server kunt werken, kun je altijd op de cloud vertrouwen. Hoe? We leggen het je uit!

cloud-migratie

Wat is de cloud nu eigenlijk?

De cloud is al jaren niet meer weg te denken in de IT-wereld. Maar eigenlijk is het heel simpel: je hoeft je eigen server niet meer draaiende te houden. Waar je voorheen zelf een server met Microsoft Exchange moest kopen en beheren, wordt dat nu voor je gedaan voor een fractie van de prijs.

Eén van de grote voordelen is natuurlijk dat je zelf geen onderhoud hebt. Maar wat dacht je van beveiliging? Of altijd bij je data kunnen? En je mails die altijd aankomen? Of toch even snel dat ene document delen tijdens een Teams-meeting.

Het zijn een paar simpele voorbeelden maar van cruciaal belang voor jouw bedrijf.

Kan ik mijn server uitschakelen en overstappen naar de cloud?

Ja dat kan! Maar dit moet wel met een migratieplan gebeuren. Samen moeten we kijken hoe en wanneer we naar de cloud gaan, zodat de server uit kan. Een hybride oplossing behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast je bedrijfsgegeven gaan we ook je hardware zoals laptops en desktops beheren vanuit de cloud. Dit doen we onder andere met Microsoft Intune. Met Microsoft Intune kunnen we forceren dat medewerkers op een veilige manier bij de data komen.

Wat is een hybride oplossing?

Wanneer de server niet kan worden uitgeschakeld omwille van bepaalde software of het gebruik van terminal server kun je kijken naar een hybride oplossing. Gebruikers loggen overal in met hun e-mailadres en wachtwoord en kunnen overal bij dezelfde data komen.

Een bijkomend voordeel is dat je niet afhankelijk bent van tijd en locatie om bij jouw data te kunnen. En je hoeft ook niet alle wachtwoorden te onthouden.

Klaar voor de overstap naar de cloud?

Bespreek samen met ons de mogelijkheden om de overstap te maken.

cloud-migratie