Multifactor authenticatie (MFA), vervelend maar toch nuttig?

We kennen allemaal wel Multifactor Authenticatie en worden er steeds vaker mee lastiggevallen. Maar is het wel zo handig? En ben ik veilig wanneer ik volledig vertrouw op MFA?

office-securrity-mfa

Waarom Multifactor Authenticatie?

Multifactor Authenticatie is een extra middel om ongewenste toegang tot jouw bedrijfsomgeving te voorkomen. Met behulp van een app of hardware sleutel kun je toegang krijgen tot bedrijfsmiddelen. Het is een extra beveiligingslaag mocht jouw wachtwoord tijdens een hack poging op straat zijn beland.

Ben ik beveiligd tegen hacks met Multifactor Authenticatie?

Helaas is dit niet het geval. Met MFA is het nog steeds mogelijk om te worden gehackt. Daarom moet je altijd goed kijken wanneer er een melding van een inlogpoging binnenkomt.

Zodra je een onbekende inlogpoging ziet, verander je jouw wachtwoord. Weet je zo snel niet hoe dit moet? Bel ons zo snel mogelijk. Wij kunnen vaak op afstand jouw wachtwoord opnieuw instellen als je klant bij ons bent.

Hoe beveilig ik mijn bedrijfsomgeving met MFA?

De meest voor de hand liggende en bekende beveiliging is die van Microsoft 365. Hierbij wordt met behulp van de Microsoft Authenticator app toegang tot SharePoint, OneDrive of Outlook extra beveiligd.

Maar wanneer je een server hebt, kun je deze ook extra beschermen met Multifactor Authentication. Dit kan bijvoorbeeld met ESET Secure Authentication of de Cisco DUO app. Zodra een medewerker inlogt wordt hij of zij gebeld of krijgt een push notification op de telefoon.

De mogelijkheden bespreken voor MFA?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om jouw bedrijfsomgeving beter te beveiligen? Neem snel contact met ons op en samen werken we naar een veiligere bedrijfsomgeving.

office-securrity-mfa