Systeembeheer uitbesteden

Systeembeheer uitbesteden voor bedrijven uit de buurt

Geen omkijken meer naar IT.  Zeker weten dat het goed zit. Eerlijk en transparant advies. Dat kun je van ons verwachten als je het beheer van jouw IT bij ons uitbesteedt. Bij systeembeheer zorgen we voor alles wat met IT te maken heeft. Zodat alles goed werkt en veilig is. We helpen je bij vragen en lossen  storingen zo snel mogelijk op. 

Ontdek op deze pagina de mogelijkheden, wat je kunt verwachten en hoe wij werken als je systeembeheer aan ons uitbesteedt.

Waarom kiezen klanten voor systeembeheer bij Jacob van Dam ICT?

Jacob van Dam ICT is een familiebedrijf in Lienden. We zijn systeembeheerder voor vooral bedrijven in de buurt van Lienden. Dat zijn zzp’ers en kleine ondernemers, maar ook grote bedrijven met meerdere locaties in heel Nederland. 

Klanten die het systeembeheer aan ons uitbesteden, waarderen het volgende aan ons en onze werkwijze: 

  • Eerlijkheid en transparantie. We geven het graag aan als we denken dat het anders of beter kan. 
  • We zijn altijd goed en makkelijk bereikbaar. Ook buiten kantoortijden. 
  • Onze klanten hebben contact met iemand die ze kennen.
  • Als er iets geregeld moet worden, doen we dat altijd goed en snel. 
  • We bieden ook ondersteuning zonder contract. Onze klanten zitten dus niet per se vast aan een duur onderhoudscontract. 
  • Ondersteuning is altijd een combinatie van online en op locatie. Soms is een storing of probleem sneller opgelost als we even langs komen. 

Deze werkzaamheden vallen onder systeembeheer

We kunnen je helpen met alleen het aanschaffen en installeren van een nieuwe computer, laptop of server. Maar als systeembeheerder kunnen we ook alles regelen, onderhouden en beheren wat met computers en servers te maken heeft. Zodat jij en alle werknemers probleemloos op kantoor en thuis kunnen werken. 

Dat betekent concreet dat wij als systeembeheerder de volgende werkzaamheden voor jouw bedrijf uit kunnen voeren: 

Werkplekbeheer

Aanschaf van alle apparatuur

Als eerste zorgen wij voor het aanschaffen van alle apparaten (hardware) voor al jouw werknemers. Denk aan computers, laptops, printers en telefoons. Maar ook alle onderdelen, zoals toetsenborden, muizen en kabels. Kortom: alles wat een werkplek nodig heeft, regelen wij. 

Aanschaf en installatie van de juiste software en clouddiensten

Je wilt gewoon dat alles werkt. Zonder problemen. Zonder dat jij er naar om hoeft te kijken. Wij zorgen voor de installatie van de juiste software en programma’s op alle apparaten van jouw werknemers. Dit betekent dat we een nieuwe laptop bijvoorbeeld helemaal klaar afleveren als een nieuwe werknemer begint, zodat hij er meteen mee aan het werk kan. 

We zorgen voor installatie van de juiste programma’s en geven jouw werknemer de juiste rechten. We installeren Microsoft Intune en geven jouw werknemers de juiste rechten om documenten op Sharepoint van Microsoft 365 te delen. 

Installatie en levering op locatie 

Een nieuwe printer of computer komen we bijvoorbeeld na installatie brengen. We zorgen voor de installatie en aansluiting op het netwerk. 

Beheer en onderhoud 

Bij het beheren en onderhouden van systemen, zorgen wij bijvoorbeeld voor de installatie van update en de complete beveiliging. DIt doen we bijvoorbeeld met Microsoft Intune, Microsoft Cloud Defender, Apple Business Manager en andere RMM-tools om altijd op afstand jouw systemen te monitoren.

Ondersteuning en support 

Bij vragen of problemen kijken wij mee en zoeken we naar een oplossing. 

Netwerkbeheer

Bij netwerkbeheer voorzien wij jouw bedrijf van telefonie, mobiele telefonie en internet. Ook zorgen we voor het onderhoud en de beveiliging van jouw netwerk. Zodat jij altijd en overal veilig kunt werken en jouw bedrijf altijd online is. 

Serverbeheer 

We regelen alles wat te maken heeft met servers, of je nu een in-house server in jouw eigen bedrijfspand hebt staan of een server ergens in een datacenter: 

  • Advies en aanschaf. 
  • We monitoren jouw server altijd, zodat we problemen of storingen meteen op kunnen lossen. 
  • We zorgen voor de beveiliging, installatie van updates en de back-ups. 

Eindpuntbeveiliging

Elk apparaat dat verbonden is met jouw netwerk, vormt een risico. Een laptop van een klant kan bijvoorbeeld een virus bevatten. Als hij inlogt op jouw WiFi-netwerk, kan dat grote gevolgen hebben. 

Thuiswerken of werken bij een klant op locatie neemt ook risico met zich mee. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben als een werknemer inlogt op een WiFi-netwerk dat niet veilig is. 

Eindpuntbeveiliging betekent dat we zorgen voor de software om deze risico’s te monitoren.  We krijgen een melding als er iets gebeurt, zodat we meteen in kunnen grijpen. 

Cybersecurity

Bij cybersecurity beschermen we jouw bedrijf tegen datalekken, cybercrime en zorgen we dat jouw bedrijf voldoet aan de regels van de AVG-wet. Dat betekent bijvoorbeeld versleuteling van data, veiligheidsupdates installeren, of een firewall aanleggen. 

Systeembeheer betekent ook support en ondersteuning bij storingen, vragen en problemen

Het belangrijkste is natuurlijk het voorkomen van problemen en storingen. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan lossen wij het op. 

Heeft jouw laptop een storing? Doet jouw server het niet meer? Heeft een werknemer op een link in een phishing mail geklikt? Of is jouw computer gehackt? Dan bel ons, jouw systeembeheerder. 

Belangrijk systeembeheer als je Apple apparaten gebruikt

Gebruik je veel producten van Apple? Of wil je nieuwe MacBooks of iPhones voor jouw bedrijf kopen. Het systeembeheer van Apple is anders dan Windows. 

Wij kunnen hier goed mee overweg en voor ons is het geen probleem om jouw Apple apparaten te beheren. 

Systeembeheer Windows

Bij het beheren van Windows zorgen wij voor een snel en soepel systeem. Ook als je al gebruikt maakt van Microsoft 365 is een verbeterslag altijd mogelijk. We kijken tijdens de integratie naar mogelijkheden en doen aanbevelingen voor een optimaal gebruik. Zodat jij het meeste uit jouw geld haalt. 

Vragen over systeembeheer?

Meer weten over systeembeheer? Neem dan eens contact met ons op. We maken graag kennis en vertellen graag over onze ervaring en mogelijkheden.